• Folksamling
    Bergmaterial är en oundgänglig lokal svensk råvara. Den är nödvändig för en fungerande infrastruktur i form av vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser och därmed för näringslivets utveckling och sysselsättning.
  • IMGP0196 2
    Bergmaterialindustrin producerar och levererar cirka 100 miljoner ton bergmaterial varje år, vilket gör bergmaterial till en av landets största industriprodukter.
  • Bergmaterial används i hög grad vid byggande av industrilokaler, bostäder, kontor, sjukhus och andra offentliga byggnader. Bergmaterial är dessutom en viktig ingrediens i tillverkningen av betong och asfalt.
  • Mtning Kopia
    Bra och billigt bergmaterial är en förutsättning för tillväxt, sysselsättning och välfärd. Det har också en positiv påverkan på miljön. Med en infrastruktur av hög kvalitet blir transporter effektivare och därmed mindre energikrävande.

Årets första nummer av Stenkoll mötte läsarna med ett helt nytt formspråk. Redaktionens ambition var att modernisera utseendet och dessutom göra tidningen än mer läsvänlig. När nomineringarna till Publishingpriset offentliggjordes i veckan visade det sig att det inte bara är Stenkolls läsare som uppmärksammat förändringen. Stenkoll är tillsammans med fyra andra magasin nominerade till Publishingpriset i kategorin Verksamhetstidningar. Vi håller tummarna för Stenkoll i finalen, vinnaren presenteras under en stor gala på Berns salonger i Stockholm den 5 november.

Publishingpriset är en årlig tävling för webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker, årsredovisningar och andra digitala och tryckta produkter samt filmer. Priset delas ut i ett antal kategorier inom digital och tryckt kommunikation samt film.