• Folksamling
  Bergmaterial är en oundgänglig lokal svensk råvara. Den är nödvändig för en fungerande infrastruktur i form av vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser och därmed för näringslivets utveckling och sysselsättning.
 • IMGP0196 2
  Bergmaterialindustrin producerar och levererar cirka 100 miljoner ton bergmaterial varje år, vilket gör bergmaterial till en av landets största industriprodukter.
 • Bergmaterial används i hög grad vid byggande av industrilokaler, bostäder, kontor, sjukhus och andra offentliga byggnader. Bergmaterial är dessutom en viktig ingrediens i tillverkningen av betong och asfalt.
 • Mtning Kopia
  Bra och billigt bergmaterial är en förutsättning för tillväxt, sysselsättning och välfärd. Det har också en positiv påverkan på miljön. Med en infrastruktur av hög kvalitet blir transporter effektivare och därmed mindre energikrävande.

Anmäl dig till SBMIs digitala branschseminarium den 21:a oktober kl. 13-15.30!

Sedan den 29 september har steg 4 i avvecklingen av pandemirestriktionerna börjat genomföras. Restriktionerna lättas upp och planen är att successivt öppna upp samhället stegvis för att slutligt kunna genomföra fysiska möten och konferenser som ”vanligt”. Samtidigt vet vi att många av SBMIs medlemsföretag fortfarande har reserestriktioner och att många fortfarande arbetar delvis hemifrån. SBMI vill inte bidra till att förmedla en bild av att läget alltför snabbt övergår till att vara helt som vanligt, och vi vill heller inte riskera att arrangera ett event som potentiellt kan bidra till smittspridning i branschen. Mot bakgrund av detta har SBMIs styrelse beslutat att genomföra alla större möten och konferenser digitalt under hela 2021. Det betyder att den planerade branschdagen den 21 oktober kommer att genomföras som ett digitalt seminarium. Seminariet kommer att hållas kl 13-15.30. Vi hoppas kunna genomföra fysiska branschdagar under 2022, och då få möjlighet att träffa er alla igen!
 
Anmäl dig till vårt digitala branschseminarium den 21:a oktober kl. 13-15.30! Deltagande i det interaktiva digitala seminariet är gratis men föranmälan krävs, senast 19/10! Anmäl dig via länken, så skickar vi ut en deltagarlänk inför seminariet. Seminariet kommer att livestreamas via Vimeo, och du kommer att ha möjlighet att delta interaktivt via SBMI-appen som finns att ladda ned där du laddar ned appar till din smartphone (App Store för iPhone eller Google Play för Android). Mer information sänds ut efter att du anmält dig! 
 
Programmet innehåller bland annat:
 • Råvarupriserna i snabb förändring, vad händer? Hur påverkas branschen? Teknikföretagens chefekonom Mats Kinnwall reder ut begreppen och spår framtiden.
 • Naturvårdsverket rapporterar om sitt nyligen avslutade regeringsuppdrag om att skapa engagemang för att genomföra målen i konventionen för biologisk mångfald
 • Hur går det med revideringen av industriutsläppsdirektivet? Hur påverkas bergmaterialindustrin? Eva Blixt från Jernkontoret förklarar.
 • Batteridriven tung lastbil för transport av bergmaterial i Kållered
 • Lastning, Lossning och Tunga Lyft, så arbetar du säkert!
 • Cementafrågan, vad händer nu, och hur drabbas branschen? Hur kan vi förhindra att liknande händelser inträffar på nytt?
 • Svemins påverkansagenda
 • Vad händer i UEPG? Ny färdplan, EoW-kriterier, och ny ordförande. Monica Soldinger Almefelt berättar
 • Uppdatering regeringsuppdraget modern och effektiv miljöprövning

Anmäl dig till branschseminarium.