• Folksamling
    Bergmaterial är en oundgänglig lokal svensk råvara. Den är nödvändig för en fungerande infrastruktur i form av vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser och därmed för näringslivets utveckling och sysselsättning.
  • IMGP0196 2
    Bergmaterialindustrin producerar och levererar cirka 100 miljoner ton bergmaterial varje år, vilket gör bergmaterial till en av landets största industriprodukter.
  • Bergmaterial används i hög grad vid byggande av industrilokaler, bostäder, kontor, sjukhus och andra offentliga byggnader. Bergmaterial är dessutom en viktig ingrediens i tillverkningen av betong och asfalt.
  • Mtning Kopia
    Bra och billigt bergmaterial är en förutsättning för tillväxt, sysselsättning och välfärd. Det har också en positiv påverkan på miljön. Med en infrastruktur av hög kvalitet blir transporter effektivare och därmed mindre energikrävande.

Hemsida final

Sweroch erbjuder den 15 april kl 13–15 ett gratis webinarium med fokus på cirkulära material för ett hållbart byggande och hur vi kan hjälpas åt att ställa om tillsammans. 

Swerock sänder live från studio och berättar om hur företaget arbetar med cirkulär materialhantering idag. Medverkar gör också entreprenörer och aktörer från branschen. Webinariet avslutas med en paneldebatt med bl.a. Länsstyrelsen och Trafikverket, där vi diskuterar vilka möjligheter vi ser i framtiden. 

Moderator för webinariet är SBMIs VD Mårten Sohlman. SBMI håller årsstämma och branschseminarium under förmiddagen den 15 april och Swerocks webinarium genomförs på eftermiddagen.

Läs mer och anmäl dig på Swerocks webbplats.