Observera att du måste vara inloggad för att ta del av innehållet, som är exklusiv för SBMIs medlemmar. Kontakta Joakim Heise på SBMI för frågor om medlemsskap och inloggning.

 

Handbok Säker Täkt är SBMIs Arbetsmiljöhandbok. Den ska täcka branschens vanligaste arbetsmiljöfrågor med information och mallar som stöd för arbetet.

Handboken är ett levande dokument som uppdateras och utvecklas. Hör av dig till SBMI om något saknas eller om någon länk slutar fungera.

Hur fungerar länkarna?

I stort sett innehåller Handbok Säker Täkt två typer av länkar – externa länkar respektive interna länkar (som leder direkt till dokument).

Externa länkar öppnar webbsidor, exempelvis hos Arbetsmiljöverket eller Prevent, där viktig information och/eller nedladdningsbara dokument finns. Externa länkar öppnar alltid i en ny flik eller ett nytt fönster. Stäng fliken/fönstret för att komma tillbaka till Handbok Säker Täkt.

Interna länkar öppnar eller laddar ner dokument från SBMIs webbplats till användarens dator. Hur detta fungerar bestämmer användaren själv i webbläsarens Inställningar. Dokumentet (oftast i pdf-format) kan alltså antingen öppnas direkt i en ny flik/ett nytt fönster eller sparas ner till en mapp på datorn, ofta Hämtade filer. Kontrollera din webbläsares Inställningar om du klickat på en länk men inte hittar dokumentet.